recepty

Vepřová žebírka


Vepřová žebírka podáváme většinou jen s čerstvým chlebem a hořčicí. Ale klidně můžeme připravit jako přílohu salát z čerstvé zeleniny...
(celý recept)

Vepřová žebírka podáváme většinou jen s čerstvým chlebem a hořčicí. Ale klidně můžeme připravit jako přílohu salát z čerstvé zeleniny....

Ingredience receptu

  • 1,5 kg vepřových žebírek
  • 1 citron
  • 0,5 lžíce sladké mleté papriky
  • 3 stroužky česneku
  • lžička mletého pepře
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl

Způsob přípravy

V misce smícháme olivový olej, utřený česnek, papriku, pepř, sojovou omáčku, lžíci citronové šťávy a špetku soli.

Vzniklou marinádou potřeme žebírka ze všech stran a necháme je ležet v chladnu asi 3 hodiny. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Po době potřebné k marinování pečeme žebírka v pekáči s víkem v předehřáté troubě zvolna asi 60 minut. Podle potřeby je můžeme podlít vodou. Když jsou již téměř hotová, odstraníme víko a dopečeme je odkrytá.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová žebírka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová žebírka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová žebírka

Naši partneři