Nabídka
Přidej
recepty

Vepřová žebra podle Pohlreicha


Křupavá žebírka jsou skvělý pokrm pro zimní období. A recept ovoněný badyánem, skořicí a zázvorem, inspirovaný předpisem guru českých kuchařů, Zdeňkem Pohlreichem, láká nejen křupavou kůrčičkou, ale také nádhernou kořeněnou vůní.
(celý recept)

Křupavá žebírka jsou skvělý pokrm pro zimní období. A recept ovoněný badyánem, skořicí a zázvorem, inspirovaný předpisem guru českých kuchařů, Zdeňkem Pohlreichem, láká nejen křupavou kůrčičkou, ale t...

Ingredience receptu

  • 1,8 kg vepřových žeber
  • 2 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 18 kuliček černého pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 7 stroužků česneku
  • 1 badyán
  • 3 celé kousky skořice
  • 1 lžíce mletého zázvoru nebo 2 lžíce nastrouhaného čerstvého
  • 4 sušené chilli papričky
  • 1,5 l vývaru
  • sůl a pepř

Způsob přípravy

Maso omyjeme, osušíme a očistíme. Poté osolíme a opepříme. Cibuli očistíme a rozkrájíme na širší měsíčky. Česnek oloupeme a plochou stranou nože zmáčkneme.

V hrnci vhodném do trouby nebo pekáči zahřejeme olej a maso opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli, česnek, koření, papričky a ještě chvíli restujeme. Přilijeme vývar, hrnec přiklopíme poklicí a v troubě předehřáté na 170°C dusíme asi hodinu, poté sejmeme poklici a maso ještě půl hodiny dopékáme, dokud krásně nezhnědne a nebude měkké.

Žebra vyndáme z trouby a z pekáče za pomoci lžíce odebereme z vývaru přebytečný tuk. Tekutinu na plotně opět zahřejeme a zredukujeme ji na asi poloviční objem. Poté ji přecedíme přes síto a nyní už stačí jen maso šťávou polít a podávat třeba s domácím chlebem a zelným salátem.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová žebra podle pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová žebra podle Pohlreicha

Naši partneři