Vepřové kotlety na zelenině recept
Vepřové kotlety na zelenině podáváme s dušenou rýží, vařenými bramborami. Kdo dává přednost těstovinám, může je použít také.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové kotlety
- 3 rajčata
- 3 různě barevné papriky
- 1 malá cuketa
- 3 stroužky česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- nasekaná zelená petržel
- olivový olej
Způsob přípravy
Kotlety na okrajích několikrát nařízneme aby se nekroutily. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Nakonec každou potřeme utřeným česnekem.
Do vyšší pánve nalijeme trochu oleje a když se zahřeje, maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Mezitím si cuketu, papriky a rajčata nakrájíme na malé kousky.
Zeleninu přidáme k masu do pánve, podlijeme trochou vodou a zvolna dusíme, až maso změkne. Během této doby podle potřeby stále podléváme vodou.
Když je maso měkké, necháme vodu částečně vydusit, přidáme do pánve nasekanou zelenou petržel a je-li třeba, jídlo ještě osolíme a dochutíme pepřem.