Vepřové kotlety pečené v alobalu recept
Vepřové kotlety pečené v alobalu jsou šťavnaté a podáváme je třeba s hranolky. V grilovací sezóně maso místo doma v troubě můžeme připravit venku na grilu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 kotlety
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Maso si připravíme den předem. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem s rozetřeným česnekem. Uložíme je do chladna.
Druhý den si připravíme 4 kusy alobalu. Na každý kus alobalu položíme kotletu, na ní cibuli nakrájenou na kolečka a na kostičky nakrájenou mrkev a petržel. Pak maso se zeleninou pečlivě zabalíme.
Všechny čtyři balíčky položíme na plech nebo na rošt a v předehřáté troubě je pečeme půl hodiny. Po této době balíčky obrátíme a pečeme další půlhodinu.
Pak jeden balíček rozbalíme abychom zjistili jestli je maso propečené. Pokud ne, pečení trochu prodloužíme.