Vepřové maso ve smetanové omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Vepřové maso ve smetanové omáčce podáváme s houskovým knedlíkem. Můžeme ale jako přílohu připravit i dušenou rýži.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg vepřového masa z kýty
  • 250 ml kysané smetany
  • 50 g anglické slaniny
  • 90 g kořenové zeleniny
  • 1 menší cibule
  • 2 rajčata
  • 150 ml suchého bílého vína
  • hladká mouka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • nové koření
  • 1 velké zralé rajče
  • olivový olej
  • plnotučná hořčice


Způsob přípravy

Z masa odstraníme blány, očistíme ho a prošpikujeme proužky slaniny. V kastrole zbytek nakrájené slaniny osmahneme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a vše osmažíme dorůžova.

Maso potřeme hořčicí, vložíme do kastrolu na zeleninu, přisolíme, opepříme a přidáme i pár kuliček nového koření. Rajče nakrájíme na plátky, přidáme k masu, vše podlijeme vodou a pod pokličkou maso dusíme do měkka. Během této doby maso nezapomínáme podle potřeby podlévat vodou.

Po změknutí maso vyndáme z kastrolu a nakrájíme na plátky. Zbylou šťávu zaprášíme moukou a zalijeme kysanou smetanou. Chvíli omáčku povaříme, pak přidáme bílé víno a podle potřeby můžeme dochutit kořením.

Na talíři každý plátek masa polijeme smetanovou omáčkou a podáváme se zvolenou přílohou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové maso ve smetanové omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové maso smetanové omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové maso ve smetanové omáčce

Kde najít informace



×