Z masa odstraníme blány, očistíme ho a prošpikujeme proužky slaniny. V kastrole zbytek nakrájené slaniny osmahneme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a vše osmažíme dorůžova.
Maso potřeme hořčicí, vložíme do kastrolu na zeleninu, přisolíme, opepříme a přidáme i pár kuliček nového koření. Rajče nakrájíme na plátky, přidáme k masu, vše podlijeme vodou a pod pokličkou maso dusíme do měkka. Během této doby maso nezapomínáme podle potřeby podlévat vodou.
Po změknutí maso vyndáme z kastrolu a nakrájíme na plátky. Zbylou šťávu zaprášíme moukou a zalijeme kysanou smetanou. Chvíli omáčku povaříme, pak přidáme bílé víno a podle potřeby můžeme dochutit kořením.
Na talíři každý plátek masa polijeme smetanovou omáčkou a podáváme se zvolenou přílohou.