Vepřové plátky s pohankou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřové plátky s pohankou klidně servírujte s čerstvými zeleninovými saláty. Pro větší jedlíky můžeme přidat třeba opečené brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 plátky prorostlého vepřového masa
  • 250 ml kysaného zelí
  • 250 g pohanky
  • 1 velká bílá cibule
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • špetka grilovacího koření
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 3 lžíce sádla


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce sádla a maso na něm zprudka z obou stran opečeme.

Pohanku zalijeme v hrnci vroucím osoleným zeleninovým vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme dojít v teple přibližně 20 až 30 minut.

Zapékací mísu vymažeme zbylým sádlem, na dno dáme polovinu pohankové kaše, na tu pak vrstvu kysaného zelí a úplně na vrch položíme vepřové plátky posypané grilovacím kořením. Nakonec na maso nasypeme cibuli nakrájenou na kroužky, zbylé kysané zelí a vše zakryjeme zbylou pohankovou kaší.

V předehřáté troubě pak pokrm zapečeme, až povrch kaše zrůžoví.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové plátky s pohankou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřové plátky s pohankou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové plátky pohankou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové plátky s pohankou

Kde najít informace



×