recepty

Vepřové plátky v jemné omáčce


Vepřové plátky v jemné omáčce podávejte nejlépe s vařenými brambory. Ale třeba bramborové noky jsou také dobrá volba...
(celý recept)

Vepřové plátky v jemné omáčce podávejte nejlépe s vařenými brambory. Ale třeba bramborové noky jsou také dobrá volba....

Ingredience receptu

  • 700 g vykostěné libové vepřové kotlety
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 jarní zelená cibulka
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • mořská sůl
  • 1 l masového vývaru
  • olivový olej

Způsob přípravy

Maso nakrájíme na tenčí plátky. Z obou stran plátky osolíme a opepříme. Každý plátek obalíme v hladké mouce a v kastrole ho na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.

Nyní plátky odložíme na talíř a na zbytku oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku i s natí a špetku kmínu. Plátky masa vložíme zpátky do kastrolu, podlijeme je vývarem a zvolna dusíme až maso změkne.

Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Povaříme ji až zhoustne. Podle chuti hotové jídlo ještě osolíme a dochutíme pepřem.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové plátky jemné omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové plátky v jemné omáčce

Naši partneři