recepty

Vepřové ražniči


Vepřové ražniči je skvělé s hranolky pečenými troubě a s tatarskou omáčkou. Někomu ale může chutnat i s bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem...
(celý recept)

Vepřové ražniči je skvělé s hranolky pečenými troubě a s tatarskou omáčkou. Někomu ale může chutnat i s bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 150 g anglické slaniny vcelku
  • 2 velké cibule
  • 350 g vepřové kýty
  • 1 pikantní klobása
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá červená paprika
  • rostlinný olej

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vepřové maso a slaninu nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, nasypeme do misky, přidáme trochu oleje, pepře, papriky a soli a vše důkladně promícháme. Cibuli nakrájíme na kolečka, stejně tak i pikantní papriku.

Na špejle seříznuté do špičky pak střídavě napichujeme maso, klobásu, cibuli a slaninu. Špízy pak položíme na pekáč, lehce polijeme olejem, přikryjeme pokličkou a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut.

Hotové ražniči naservírujeme na talíře a s libovolnou přílohou můžeme podávat.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřové ražniči.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové ražniči .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové ražniči

Naši partneři