Vepřové řízky ve smetanové omáčce recept
Vepřové řízky ve smetanové omáčce obvykle podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží. Je to rychlé a jednoduché jídlo s kterým jistě budete mít úspěch.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vepřové kýty
- 250 ml smetany
- 250 ml masového vývaru
- 1 cibule
- 5 lžic strouhaného parmezánu
- hladká mouka
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Do vysoké pánve nalijeme asi 1 lžíci oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Mezitím si maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
Na zpěněné cibulce maso ze všech stran opečeme. Nyní ho podlijeme vodou a zvolna pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Když je maso měkké, přidáme smetanu ve které jsme rozmíchali lžíci mouky, strouhaný sýr a už jen krátce povaříme, až omáčka zhoustne.
Hotové jídlo podle chuti opepříme nebo dosolíme a můžeme ho podávat s vybranou přílohou.