recepty

Vepřový perkelt


Vepřový perkelt je jednoduché a výborné jídlo, ke kterému můžeme podávat jak čerstvé pečivo, tak třeba své oblíbené těstoviny. Záleží jen na nás...
(celý recept)

Vepřový perkelt je jednoduché a výborné jídlo, ke kterému můžeme podávat jak čerstvé pečivo, tak třeba své oblíbené těstoviny. Záleží jen na nás....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 4 plátky libového vepřového masa
  • 4 rajčata
  • 1 větší žlutá paprika
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mleté sladké červené papriky
  • sůl
  • rostlinný olej
  • 2 starší housky

Způsob přípravy

Vepřové plátky lehce z obou stran naklepeme. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí přidáme mletou papriku a promícháme.

Do pánve pak přidáme plátky masa a zprudka je z obou stran opečeme. Nyní vše podlijeme vodou , lehce osolíme a dusíme zvolna pod pokličkou.

Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme je. Nakrájíme je na drobné kostky, stejně tak i očištěnou papriku. Oboje přidáme k masu a dusíme tak dlouho, až se rajčata úplně rozvaří a maso je měkké. Podle potřeby můžeme lehce podlévat vodou.

Tvrdší housky nastrouháme a na rozpáleném oleji strouhanku osmahneme dozlatova. Hotový perkelt podáváme s vybranou přílohou a každou porci lehce posypeme osmaženou strouhankou. Fotka: Wikimedia.org


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřový perkelt.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřový perkelt .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřový perkelt

Naši partneři