Sdílet:

Vepřový prejt recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí10 porcí

Vepřový prejt si lehce připravíte sami doma. Se zelím a bramborovými knedlíky bude chutnat skvěle. Foto:Wikimedia.org
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • 500 g libového vepřového bůčku
  • 500 g vepřového plecka
  • 1 cibule
  • 7 stroužků česneku
  • 8 kuliček černého pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 4 lžíce krupice
  • 500 ml masového vývaru
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1 lžíce sádla
  • sůl


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Maso uvaříme s mrkví, celerem, petrželí, cibulí, pepřem a novým kořením ve slané vodě do měkka. Krupici mezitím uvaříme v půl litru masového vývaru také do měkka. Pak uvařené maso umeleme na masovém strojku, přidáme k němu utřený česnek, uvařenou krupici, majoránku a špetku mletého pepře. Podle potřeby osolíme.

Směs důkladně promícháme, přendáme ji do sádlem vymazaného pekáče a v předehřáté troubě ji zapékáme 20 až 30 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřový prejt recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřový prejt.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřový prejt .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřový prejt

Kde najít informace



×