Připomeňme si oblíbenou klasiku. Vepřový řízek s bramborami si můžete dopřát jako sváteční jídlo, nebo prostě, když na něj dostanete chuť. (celý recept)
Připomeňme si oblíbenou klasiku. Vepřový řízek s bramborami si můžete dopřát jako sváteční jídlo, nebo prostě, když na něj dostanete chuť....
Brambory zbavíme slupky a dáme je vařit do osolené vody. Zeleninu si omyjeme a rozkrájíme.
Vepřové maso si na prkénku naklepeme a z obou stran osolíme.
Rozšleháme si vidličkou dvě vajíčka s trochou vody.
Nejprve si plátky masa obalíme v hladké mouce. Potom ponoříme do vajíčka.
Na struhadle si rozstrouháme tvrdé pečivo na strouhanku.
Na závěr si vepřové maso obalíme v nastrouhaném pečivu.
Poté ho smažíme z jedné i druhé strany na rozpáleném oleji. Při smažení si pánev přikryjeme pokličkou.
Na talíř si nandáme brambory s kouskem pravého másla a ozdobíme. Nandáme vepřové řízečky a přidáme kousek papriky a pár rajčátek. Dobrou chuť.