Vepřový řízek s bramborami a zeleninovou oblohou recept
Připomeňme si oblíbenou klasiku. Vepřový řízek s bramborami si můžete dopřát jako sváteční jídlo, nebo prostě, když na něj dostanete chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- plátky - vepřová pečeně
- sůl
- mouka - hladká
- 2 ks vajíčka
- brambory
- jarní cibulka
- oranžová paprika
- cherry rajčátka
- pravé máslo
- řepkový olej
- 4 ks tvrdé pečivo - rohlíky
Způsob přípravy
Brambory zbavíme slupky a dáme je vařit do osolené vody. Zeleninu si omyjeme a rozkrájíme.
Vepřové maso si na prkénku naklepeme a z obou stran osolíme. Rozšleháme si vidličkou dvě vajíčka s trochou vody. Nejprve si plátky masa obalíme v hladké mouce. Potom ponoříme do vajíčka.
Na struhadle si rozstrouháme tvrdé pečivo na strouhanku. Na závěr si vepřové maso obalíme v nastrouhaném pečivu. Poté ho smažíme z jedné i druhé strany na rozpáleném oleji. Při smažení si pánev přikryjeme pokličkou.
Na talíř si nandáme brambory s kouskem pravého másla a ozdobíme. Nandáme vepřové řízečky a přidáme kousek papriky a pár rajčátek. Dobrou chuť.