Vepřový řízek s bramborami a zeleninovou oblohou recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí4 porce

Připomeňme si oblíbenou klasiku. Vepřový řízek s bramborami si můžete dopřát jako sváteční jídlo, nebo prostě, když na něj dostanete chuť.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • plátky - vepřová pečeně
  • sůl
  • mouka - hladká
  • 2 ks vajíčka
  • brambory
  • jarní cibulka
  • oranžová paprika
  • cherry rajčátka
  • pravé máslo
  • řepkový olej
  • 4 ks tvrdé pečivo - rohlíky


Způsob přípravy

Brambory zbavíme slupky a dáme je vařit do osolené vody. Zeleninu si omyjeme a rozkrájíme.

Vepřové maso si na prkénku naklepeme a z obou stran osolíme. Rozšleháme si vidličkou dvě vajíčka s trochou vody. Nejprve si plátky masa obalíme v hladké mouce. Potom ponoříme do vajíčka.

Na struhadle si rozstrouháme tvrdé pečivo na strouhanku. Na závěr si vepřové maso obalíme v nastrouhaném pečivu. Poté ho smažíme z jedné i druhé strany na rozpáleném oleji. Při smažení si pánev přikryjeme pokličkou.

Na talíř si nandáme brambory s kouskem pravého másla a ozdobíme. Nandáme vepřové řízečky a přidáme kousek papriky a pár rajčátek. Dobrou chuť.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřový řízek s bramborami a zeleninovou oblohou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřový řízek bramborami zeleninovou oblohou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřový řízek s bramborami a zeleninovou oblohou

Kde najít informace



×