recepty

Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu


Pokud chcete připravit opravdu delikatesní maso, které se bude na jazyku rozpadat, vyzkoušejte tohle mořidlo s vínem. Je připravené raz dava a zaručí šťavnatost masa...
(celý recept)

Pokud chcete připravit opravdu delikatesní maso, které se bude na jazyku rozpadat, vyzkoušejte tohle mořidlo s vínem. Je připravené raz dava a zaručí šťavnatost masa....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 100ml vody
  • 450ml aromatického bílého vína
  • 1 větší petržel
  • 1 střední celer
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • špek nebo slanina na protažení
  • citronová kůra ze čtvrtky citronu
  • 3 bobokové listy
  • 6 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření

Způsob přípravy

Do menšího hrnce nalijeme vodu a víno, přisypeme koření a přivedeme k varu. Jakmile směs probublá, ihned odstavíme a necháme vychladnout

Očištěnou zvěřinu prošpikujeme, cibuli nakrájíme nadrobno a zeleninu na kostičky. Polovinu zeleniny nasypeme do nádoby na naložení, vložíme maso a to posypeme druhou polovinou zeleniny s cibulí.

Nakonec zalijeme vychladlým mořidlem. Maso zatížíme a necháme 2-4 dny uležet. Obden obrátíme.


  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vinné mořidlo skvělou zvěřinu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu