Nabídka
Přidej
recepty

Višňová omáčka


Višňová omáčka se výborně hodí například k uzenému kachnímu prsu, ale višňová omáčka se dá konzumovat i se sladkým pečivem. Recept najdete zde.
(celý recept)

Višňová omáčka se výborně hodí například k uzenému kachnímu prsu, ale višňová omáčka se dá konzumovat i se sladkým pečivem. Recept najdete zde....

Ingredience receptu

  • 30 dkg zralých višní
  • 3 dl vody, citronová kůra a šťáva
  • 2 dl červeného vína
  • 2 hře­bíčky
  • 3 dkg maizeny
  • sůl
  • cukr

Způsob přípravy

Očištěné, vypeckované višně zalijeme vařící vodou, přidáme citronovou kůru, 2 hřebíčky a vaříme, až višně změknou.

Potom višně prolisujeme. Ve víně rozmícháme maizenu, nalijeme na prolisované višně, osolíme a povaříme.

Do hotové omáčky přidáme podle chuti cukr a citronovou šťávu. Podáváme ke zvěřině a různému masu.


  • Kuchař: Lukáš Svítil
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky na maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Višňová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu višňová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Višňová omáčka

Naši partneři