Perníčky patří k neodmyslitelně k vánocům. Klidně si je můžeme dopřát i jindy.
V neděli k odpolednímu čaji a kávě. Můžeme je servírovat okamžitě. Jsou vláčné, měkkoučké, skvělé.
Hezky vypadají ozdobené barevnou nebo bílou polevou.
.. (celý recept)
Perníčky patří k neodmyslitelně k vánocům. Klidně si je můžeme dopřát i jindy.
V neděli k odpolednímu čaji a kávě. Můžeme je servírovat okamžitě. Jsou vláčné, měkkoučké, skvělé.
Hezky vypadají ozdo...
Těsto si ideálně připravíme den dopředu a uklidíme do chladničky.
Oddělíme si žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a odložíme na stranu.
Žloutky vyklepneme do mísy. Vložíme čerstvé změklé máslo. Přisypeme moučkový cukr. Dáme nepostradatelný med a perníkové koření viz. ingredience.
Metličkou vyšleháme.
Dáme dvě kávové lžičky sody bikarbona. Přilijeme polotučné mléko. Postupně přisypáváme hladkou mouku. Nakonec zapracujeme tuhý sníh.
Rukama vypracujeme těsto a uložíme do chladničky.
Druhý den si předehřejeme troubu na 200 °C.
Na silikonovém vále si těsto rozválíme a vykrajujeme oblíbené tvary perníčků.
Můžeme si špejlí udělat dírku na zavěšení.
V hrníčku si rozšleháme vajíčko a mašlovačkou potíráme perníčky. Vložíme do trouby a pečeme zhruba čtvrt hodiny.
Cítíte tu nádhernou vůni?