Voňavý švestkový pečený čaj recept
Švestky jsou výborné ke zpracování v kuchyni. Jsou z nich vynikající koláče, povidla, ale i pečené čaje. Vyzkoušejte tento s voňavým kořením, který vás v zimě dokonale prohřeje. Možná zachutná i vašim blízkým. Postup je velice jednoduchý a pečený čaj je raz dva hotový.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,5kg vypeckovaných švěstek
- 800g cukru
- 4 badyány
- 3 celé skořice
- 4 hřebíčky
- 1/2 lžičky kardamomu
Způsob přípravy
Nejprve si švestky pečlivě umyjeme a vypeckujeme. Poté je nakrájíme na plátky a rozložíme na dno pekáčku s vyšším okrajem.
Poté přidáme koření, které bude během pečení pozvolna uvolňovat svou vůni.
Nakonec celé zasypeme cukrem a vložíme do předehřáté trouby na 200°C.
Pečeme 30-45minut, dle velikosti švestek a jejich dužiny. Během pečení ovoce kontrolujeme, aby se nám nepřipálilo. Případně podlijeme. Po vyjmutí z trouby rovnou plníme do předem vyvařených skleniček a ihned otočíme dnem vzhůru. Po vychladnutí uskladníme do chladu a temna.