Výborná čočková polévka recept
Čočka je zdravá luštěnina. Její využití v kuchyni je široké. Výborná je polévka z čočky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 ks:kuchyňská cibule
- 1 kávová lžička:sušená majoránka
- 200 g:slanina
- maličko octa
- 2 polévkové lžíce:mouka – hladká
- 1 balení:čočka
- černý pepř - mletý
- sůl
Způsob přípravy
Do hrnce na polévku si nasypeme čočku a zalijeme studenou vodou. Necháme ji stát ve vodě kolem půl hodiny, ale raději déle.
Potom hrnec s čočkou a vodou dáme vařit. Okořeníme podle chuti černý pepřem. Přidáme sůl.
Mezi tím cibuli zbavíme slupky, rozkrájíme a odložíme stranou. Rozkrájíme si slaninu a přendáme na pánvičku. Pěkně osmažíme spolu s cibulí.
Nandáme dvě lžíce hladké mouky, zlehka osmažíme a celou směs přendáme do hrnce.
Promícháme s čočkovou polévkou a dochutíme bylinkami. Kdo má rád , může si maličko okyselit octem. Servírujeme s tmavým chlebem.