recepty

Výborná gulášová polévka


Gulášová polévka patří ke klenotům kuchyně. Její chuť je nezaměnitelná...
(celý recept)

Gulášová polévka patří ke klenotům kuchyně. Její chuť je nezaměnitelná....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí5 porcí


Ingredience receptu

  • rajská jablíčka
  • paprika - zelená
  • černý pepř - mletý
  • český česnek
  • voda
  • sladká (gulášová) paprika – mletá
  • 2 ks:kuchyňská cibule
  • sůl
  • 0,3 kg:maso – hovězí
  • 3 ks:velké brambory
  • 2 polévkové lžíce:olej – řepkový
  • pálivá paprika – mletá
  • mouka – hladká
  • petrželka - na ozdobu

Způsob přípravy

Hovězí maso a cibuli si pokrájíme na malé kousky. Do hrnce si zakápneme trochu oleje a cibuli orestujeme. Vložíme maso a restujeme. Přidáme trochu soli a okořeníme paprikou. Podle chuti si zvolíme sladkou nebo pálivou.

Přilijeme studenou vodu a vaříme. Mezi tím si oloupeme a utřeme česnek. Až bude maso v polévce skoro hotové, vložíme utřený česnek. Opláchneme si zeleninu. Brambory, rajčata, papriku si rozkrájíme a přisypeme do polévky. Přilijeme horkou vodu.

V misce si metličkou vyšleháme hladkou mouku s trochou vody a přelijeme do polévky. Vaříme.

Polévku nalijeme do talířů a ozdobíme petrželkou. Podáváme s pečivem.


  • Kuchař: Monika K.
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Výborná gulášová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu výborná gulášová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Výborná gulášová polévka

Naši partneři