Sdílet:

Yorkshirský pudink recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření35 minPočet porcí6 porcí

Yorkshirský pudink - je klasická, tradiční příloha k roast beefu. Dnes se peče na plechu nebo v kulatých formičkách jako pro větší muffiny.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • mléko 275 gramů
  • mouka pšeničná hladká 125 gramů
  • vejce 2 kusy
  • máslo 1 lžíce (rozpuštěné)
  • sůl 0,4 lžičky
  • kypřící prášek do pečiva 0,4 lžičky
  • olej 1 lžíce (na vymazání, nebo sádlo)


Způsob přípravy

V míse vyšleháme mléko s moukou, vejci, rozpuštěným zchladlým máslem, solí a práškem do pečiva, až vznikne hladké těstíčko, které necháme 2 hodiny odležet v ledničce.

Připravíme si 12 kulatých nákypových formiček, do každé dáme lžíci oleje nebo kousek sádla, postavíme je na plech a necháme rozpálit v troubě vyhřáté na 200°C. Formičky vyjmeme z trouby, rozdělíme do nich těsto tak, aby formičky byly naplněné jen do poloviny, vrátíme je zpět do trouby a pečeme 25 - 30 minut, dokud se těsto nenafoukne a nezíská zlatohnědou barvu.

Pudink opatrně vyklopíme z formiček na talíře a ihned podáváme. Již tradičně se podává k teplému rostbífu s omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Yorkshirský pudink recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Yorkshirský pudink.
Nebo hledejte podobné podle části názvu yorkshirský pudink .
Hledat podobné recepty na internetu jako Yorkshirský pudink

Kde najít informace



×