recepty

Základní bílá omáčka


Základní bílá omáčka (bešamel), se dá použít jako základ všech ostatních omáček (např. rajská, koprová, papriková)...
(celý recept)

Základní bílá omáčka (bešamel), se dá použít jako základ všech ostatních omáček (např. rajská, koprová, papriková). Připravenou můžeme v mrazáku uchovat klidně 2 měsíce. Ve vysoké pánvi rozpustíme...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 50 ml smetany
  • 250 ml mléka
  • 30 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • mletý bílý pepř

Způsob přípravy

Základní bílá omáčka (bešamel), se dá použít jako základ všech ostatních omáček (např. rajská, koprová, papriková). Připravenou můžeme v mrazáku uchovat klidně 2 měsíce. Ve vysoké pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a mléko a za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Pak vmícháme smetanu, muškátový oříšek, pepř a osolíme. Omáčku můžeme podávat k vařeným masům nebo k vegetariánským pokrmům.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Základní bílá omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu základní bílá omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Základní bílá omáčka

Naši partneři