Závitky plněné slaninou a nivou se výborně hodí jako předkrm, nebo jako chutné pohoštění k pivu či vínu. Můžeme podávat teplé i studené. (celý recept)
Závitky plněné slaninou a nivou se výborně hodí jako předkrm, nebo jako chutné pohoštění k pivu či vínu. Můžeme podávat teplé i studené.
Z polohrubé mouky, tuku a smetany uhněteme těsto, uložíme ho...
Závitky plněné slaninou a nivou se výborně hodí jako předkrm, nebo jako chutné pohoštění k pivu či vínu. Můžeme podávat teplé i studené.
Z polohrubé mouky, tuku a smetany uhněteme těsto, uložíme ho do ledničky a necháme v chladnu nejméně 2 hodiny.
Mezitím si připravíme náplň. Slaninu či šunku nakrájíme na proužky, nivu na menší kousky.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenkou placku a vykrájíme z něho asi 16 trojůhelníků.
Na širší část každého z nich naskládáme pár proužků slaniny či šunky a kousky nivy. Těsto opatrně zarolujeme.
Rolky naskládáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů dorůžova.