Recept Zázvorové sušenky

Detail receptu na jídlo Zázvorové sušenky. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Zázvorové sušenky

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Voňavé zázvorové sušenky jsou výborné k čaji a ke kávě. Dobře uskladněné nám vydrží několik dní a jejich upečení je velmi snadné.


V míse smícháme mouku, sůl, jedlou sodu, mletý zázvor, nové koření a skořici a vše důkladně promícháme.

V jiné míse smícháme čerstvý zázvor, cukr, vejce, melasu a teplé máslo. Smícháme a přidáme kandovaný zázvor a směs s moukou. Dobře promícháme. Měkké těsto necháme alespoň 2 hodiny v mrazáku, nejlépe přes noc.

Ze ztuhlého těsta vytvoříme malé kuličky, obalíme je v cukru a naskládáme na vymazaný plech asi 5 cm od sebe.Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 12 minut.

Hotové sušenky necháme vychladnout a skladujeme je v uzavřené nádobě klidně několik dní.

Voňavé zázvorové sušenky jsou výborné k čaji a ke kávě. Dobře uskladněné nám vydrží několik dní a jejich upečení je velmi snadné. V míse smícháme mouku, sůl, jedlou sodu, mletý zázvor, nové kořen...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 150 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Zázvorové sušenky


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Zázvorové sušenky

Ingredience receptu Zázvorové sušenky

285 g polohrubé mouky
2 lžičky jedlé sody
0,5 lžičky mletého nového koření
2 lžičky mletého zázvoru
100 g cukru krupice
50 g třtinové melasy
110 g másla
100 g krystalového cukru na obalení
110 g kandovaného zázvoru
1 vejce
2 lžíce strouhaného nebo jemně mletého čerstvého zázvoru
sůl
1,5 lžičky mleté skořice

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Cukroví
Hledat podobné recepty jako Zázvorové sušenky

Podobné recepty jako Zázvorové sušenky


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů