recepty

Žahour


Žahour, neboli borůvková omáčka. Když uvaříte kynuté knedlíky bez náplně nebo třeba trhanec, borůvkovou omáčkou je polijte. Místo cukru klidně použijte med...
(celý recept)

Žahour, neboli borůvková omáčka. Když uvaříte kynuté knedlíky bez náplně nebo třeba trhanec, borůvkovou omáčkou je polijte. Místo cukru klidně použijte med....

Ingredience receptu

  • 500 g čerstvých borůvek
  • 180 ml sladké smetany
  • 50 g cukru krupice
  • 20 g másla
  • 3 lžíce nastrouhaného perníku
  • 120 ml vody
  • špetka mleté skořice

Způsob přípravy

V hrnci svaříme vodu s cukrem a máslem. Pak přidáme oprané borůvky a skořici a vše povaříme za stálého míchání asi 5 minut.

Ve smetaně rozmícháme nastrouhaný perník, přidáme ho k borůvkám a znovu vše zvolna povaříme další, přibližně 4 minuty, aby omáčka zhoustla.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Žahour.
Hledat podobné recepty na internetu jako Žahour

Naši partneři