Nejprve si oškrabeme brambory, rozkrojíme je a dáme vařit do osolené vody.
Opláchneme si pažitku a nůžkami na bylinky ji nastříháme. do misky.
Do hlubší pánve si kápneme trochu oleje a osmahneme nakrájenou cibuli. Přisypeme na kostičky rozkrájené uzené vepřové maso.
Po chvíli vmícháme plátky žampionů a pokrájené fazolové lusky.
Osolíme a opepříme. Dále okořeníme mletým kmínem a uzenou červenou paprikou. Přilijeme trochu vody a dusíme.
Slijeme vodu z brambor a brambory rozšleháme na kaši. Vmícháme kousek čerstvého másla a ohřáté polotučné mléko. Kaši vyšleháme a osolíme. Přisypeme pažitku a řeřichu. Promícháme.
Hotovu bramborovou kaši nandáme na talíř a ozdobíme bazalkou.
Vedle naservírujeme žampiony s fazolkami a uzeným masem. Dobrou chuť.