Zapečené kuře s čedarem je skvělé jídlo vonící sýrem a bylinkami. Můžeme ho jíst se zeleninovými saláty, pro větší jedlíky třeba s vařenými brambory. (celý recept)
Zapečené kuře s čedarem je skvělé jídlo vonící sýrem a bylinkami. Můžeme ho jíst se zeleninovými saláty, pro větší jedlíky třeba s vařenými brambory.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme ...
Zapečené kuře s čedarem je skvělé jídlo vonící sýrem a bylinkami. Můžeme ho jíst se zeleninovými saláty, pro větší jedlíky třeba s vařenými brambory.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme je a obalíme ve vajíčku a ve strouhance. Naskládáme je do vymazaného pekáče a lehce pokapeme olivovým olejem. V troubě předehřáté na 200 stupňů maso pečeme
půl hodiny až čtyřicet minut.
Mezitím si v hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme špetku česnekového prášku, špetku soli, šalvěj, sušenou petrželku a pepř.
Zalijeme vínem a kuřecím vývarem. Vaříme za častého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme do hrnce obě smetany a znovu dobře promícháme.
Hotovou omáčkou zalijeme kuřecí plátky v pekáči, vše posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme, dokud se sýr nerozpustí a nezačne se zbarvovat dozlatova.
Hotové jídlo můžeme posypat nadrobno nasekaným čerstvým koprem.