Zapečené rizoto s parmezánem je chutný a lehce stravitelný pokrm, jehož příprava vám nezabere příliš času. Jeho jemně krémová konzistence a vynikající chuť vám učaruje. (celý recept)
Zapečené rizoto s parmezánem je chutný a lehce stravitelný pokrm, jehož příprava vám nezabere příliš času. Jeho jemně krémová konzistence a vynikající chuť vám učaruje.
Na vysoké pánvi smažíme na k...
Zapečené rizoto s parmezánem je chutný a lehce stravitelný pokrm, jehož příprava vám nezabere příliš času. Jeho jemně krémová konzistence a vynikající chuť vám učaruje.
Na vysoké pánvi smažíme na kousky nakrájenou slaninu, až se vypeče dozlatova. Přidáme máslo, nakrájenou cibuli, promícháme a smažíme asi 5 minut, dokud cibule nezměkne.Pak přidáme pokrájená cherry rajčátka , bílé víno a vše krátce podusíme.
Přidáme rýži uvařenou téměř doměkka v kuřecím vývaru a vše promícháme.
Do vymazané zapékací misky vyklopíme připravenou směs a lehce posypeme parmezánem.
Zapékáme v předehřáté troubě (200 stupňů) přibližně 20 minut. Pak do rizota vmícháme zbytek parmezánu. Parmezánem můžeme i posypat jednotlivé porce před podáváním.