Zapečený pórek s čedarovým dipem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí

Zapečený pórek s čedarovým dipem může být chutným předkrmem. Když ho doplníme čerstvým pečivem, klidně nahradí i lehkou vegetariánskou večeři.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g nastrouhaného čedaru
  • 1/4 hrnku majonézy
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • 1 velký pórek
  • 230 g smetanového sýra
  • 4 lžíce černého piva
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl


Způsob přípravy

Zapečený pórek s čedarovým dipem může být chutným předkrmem. Když ho doplníme čerstvým pečivem, klidně nahradí i lehkou vegetariánskou večeři. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pórek důkladně očistíme, rozřízneme ho podélně a nakrájíme na půlměsíce. Ve pánvi rozpustíme máslo a nakrájený pórek na něm restujeme přibližně 10 minut, až změkne. trochu ho okořeníme pepřem a solí, promícháme a odstavíme z plotny.

V jiné míse smícháme majonézu, smetanový sýr, dvě třetiny nastrouhaného čedaru a pivo na hladký krém. Do zapékací misky rozložíme pórek, posypeme ho zbývajícím čedarem a zapečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Hotové jídlo vyndáme z trouby a podáváme s připraveným sýrovým dipem a třeba i s pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečený pórek s čedarovým dipem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečený pórek čedarovým dipem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečený pórek s čedarovým dipem

Kde najít informace



×