Zapečený pórek s čedarovým dipem recept
Zapečený pórek s čedarovým dipem může být chutným předkrmem. Když ho doplníme čerstvým pečivem, klidně nahradí i lehkou vegetariánskou večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g nastrouhaného čedaru
- 1/4 hrnku majonézy
- 2 lžíce nesoleného másla
- 1 velký pórek
- 230 g smetanového sýra
- 4 lžíce černého piva
- mletý černý pepř
- mořská sůl
Způsob přípravy
Zapečený pórek s čedarovým dipem může být chutným předkrmem. Když ho doplníme čerstvým pečivem, klidně nahradí i lehkou vegetariánskou večeři. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pórek důkladně očistíme, rozřízneme ho podélně a nakrájíme na půlměsíce. Ve pánvi rozpustíme máslo a nakrájený pórek na něm restujeme přibližně 10 minut, až změkne. trochu ho okořeníme pepřem a solí, promícháme a odstavíme z plotny.
V jiné míse smícháme majonézu, smetanový sýr, dvě třetiny nastrouhaného čedaru a pivo na hladký krém. Do zapékací misky rozložíme pórek, posypeme ho zbývajícím čedarem a zapečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Hotové jídlo vyndáme z trouby a podáváme s připraveným sýrovým dipem a třeba i s pečivem.