Nabídka
Přidej
recepty

Zapečená brokolice s květákem


Tento pokrm je tak trochu variací na klasické zapečené těstoviny, jen v o něco zdravější variantě. Sympatické je na něm i to, že jsou použité suroviny bez lepku, a protoje jídlo vhodné i pro alergiky.
(celý recept)

Tento pokrm je tak trochu variací na klasické zapečené těstoviny, jen v o něco zdravější variantě. Sympatické je na něm i to, že jsou použité suroviny bez lepku, a protoje jídlo vhodné i pro alergiky....

Ingredience receptu

  • 300 g květáku
  • 300 g brokolice
  • 250 g brambor
  • 300 ml smetany na vaření
  • 1 vejce
  • 200 g dušené šunky
  • 100 g parmazánu
  • špetka muškátového oříšku a kari
  • sůl
  • pepř

Způsob přípravy

Z květáku a brokolice odřízneme košťál a rozdělíme je na růžičky. Ty na cedníku propláchneme vodou a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Zeleninu povaříme přibližně 8 minut. Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na plátky a podobně jako květák s brokolicí krátce povaříme ve vroucí osolené vodě.

Do větší mísy vložíme brambory, přidáme na menší kousky nakrájený květák s brokolicí. Šunku nakrájíme na kostičky, přidáme do směsi, vše osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem a kari kořením. Ve smetaně rozšleháme vejce a nalijeme ji na směs.

Troubu předehřejeme na 200°C. Jednu větší nebo více menších pečících nádob vymažeme tukem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Směs do nádob/y rozdělíme a povrch posypeme strouhaným parmazánem. Nádobu zakryjeme alobalem a v troubě pečeme 25 minut, poté alobal opatrně sejmeme a dopékáme dalších 5 - 10 minut.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:


Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečená brokolice květákem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečená brokolice s květákem

Naši partneři