Plátky kuřecího masa zlehka naklepeme. Citron důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme citronovou kůru. V misce ji smícháme s pomletými mandlemi, asi dvěma lžícemi strouhanky, jemně nasekanou petrželovou natí a dvěma lžícemi rozpuštěného másla. Nakonec směs lehce osolíme a opepříme. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.
Připravené plátky masa mandlovou směsí potřeme, každý přeložíme na polovinu a přichytíme párátky. Položíme je do máslem vymazaného pekáče a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.
Pak do pekáče přidáme na plátky nakrájený česnek, maso podlijeme smetanou a přikryté v troubě dusíme asi 10 minut. Pak maso vyndáme na talíř a z pekáče odstraníme plátky česneku. Do omáčky přidáme lžíci hladké mouky rozmíchané v trošce vody a ještě krátce ji povaříme. Podle potřeby můžeme omáčku dochutit solí a pepřem.
Každou porci masa přelijeme omáčkou a můžeme podávat.