Zapečená rajčata mohou být výborným předkrmem na větší hostině. Nebo lehkou večeří, přidejte k nim třeba pár nasucho opečených topinek potřených česnekovým máslem. (celý recept)
Zapečená rajčata mohou být výborným předkrmem na větší hostině. Nebo lehkou večeří, přidejte k nim třeba pár nasucho opečených topinek potřených česnekovým máslem....
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Rajčata podélně rozpůlíme a vnitřek opatrně vydlabeme. Vydlabanou dužinu v misce smícháme se strouhaným sýrem a šlehačkou. Každou půlku rajčete zevnitř potřeme utřeným česnekem a do každé vyklepneme jedno vejce. Osolíme a opepříme je, a navrch přidáme trochu směsi se sýrem. Připravená naplněná rajčata naskládáme na olejem vymazaný pekáč..
V předehřáté troubě je pak pečeme tak dlouho, až se vršek každého rajčete začne zbarvovat dozlatova. Hotová zapečená rajčata ještě posypeme nadrobno nasekanou čerstvou zelenou pažitkou.