Zapečená růžičková kapusta recept
Zapečená růžičková kapusta je perfektní jídlo pro milovníky zeleniny. Ti ostatní si ji mohou připravit jako přílohu k pečeným či grilovaným masům.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 900 g růžičkové kapusty
- 100 ml smetany
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 malý celer
- 1 kořenová petržel
- 60 g parmezánu
- 2 lžíce másla
- mořská sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Malé kapustičky omyjeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na drobné kousky.
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a kořenovou zeleninu na něm podusíme až změkne. Pak přidáme uvařenou kapustu a společně zeleninu ještě chvíli dusíme. Podle chuti směs trochu osolíme.
Do máslem vymazané formy nasypeme zeleninovou směs a zalijeme ji smetanou, ve které jsme rozmíchali vejce a vše posypeme nastrouhaným parmezánem. Opatrně promícháme a v předehřáté troubě vše zapečeme dozlatova.