Zapečená růžičková kapusta je perfektní jídlo pro milovníky zeleniny. Ti ostatní si ji mohou připravit jako přílohu k pečeným či grilovaným masům. (celý recept)
Zapečená růžičková kapusta je perfektní jídlo pro milovníky zeleniny. Ti ostatní si ji mohou připravit jako přílohu k pečeným či grilovaným masům....
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Malé kapustičky omyjeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na drobné kousky.
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a kořenovou zeleninu na něm podusíme až změkne. Pak přidáme uvařenou kapustu a společně zeleninu ještě chvíli dusíme. Podle chuti směs trochu osolíme.
Do máslem vymazané formy nasypeme zeleninovou směs a zalijeme ji smetanou, ve které jsme rozmíchali vejce a vše posypeme nastrouhaným parmezánem. Opatrně promícháme a v předehřáté troubě vše zapečeme dozlatova.