Pokud nepatříte mezi milovníky růžičkové kapusty, tak po tomto jídle zaručeně změníte názor. Připravte si doma tento skvělý recept, který sklidí úspěch také u milovníků masa. (celý recept)
Pokud nepatříte mezi milovníky růžičkové kapusty, tak po tomto jídle zaručeně změníte názor. Připravte si doma tento skvělý recept, který sklidí úspěch také u milovníků masa....
Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme, následně je povaříme ve vroucí vodě přibližně 5 min.
Rozehřejte pánev a přidejte olej a mandlové máslo, přidejte anglickou slaninu a plátky mandlí. Přidáme kapustičky a opékáme necelých 5 minut. Vše zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Pánev sejměte z ohně a vmíchejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu.
Hotovou směs dáme do vymazané zapékací mísy a rovnoměrně posypeme směsí strouhanky se strouhaného parmazánu. Vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a odkryté pečeme dalších 5 až 10 minut, aby parmezán se strouhankou lehce zezlátl.