Zapečená růžičková kapusta s parmazánem recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Pokud nepatříte mezi milovníky růžičkové kapusty, tak po tomto jídle zaručeně změníte názor. Připravte si doma tento skvělý recept, který sklidí úspěch také u milovníků masa.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 50 g strouhanky
  • 30 g mandlových plátků
  • 1 kg růžičkové kapusty
  • 50 g mandlového másla
  • 3 lžíce oleje
  • 50 g parmazánu
  • 150 g anglické slaniny
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce citronové štávy
  • sůl a pepř podle chuti
  • máslo na vymazání pekáče


Způsob přípravy

Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme, následně je povaříme ve vroucí vodě přibližně 5 min.

Rozehřejte pánev a přidejte olej a mandlové máslo, přidejte anglickou slaninu a plátky mandlí. Přidáme kapustičky a opékáme necelých 5 minut. Vše zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Pánev sejměte z ohně a vmíchejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu.

Hotovou směs dáme do vymazané zapékací mísy a rovnoměrně posypeme směsí strouhanky se strouhaného parmazánu. Vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a odkryté pečeme dalších 5 až 10 minut, aby parmezán se strouhankou lehce zezlátl.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečená růžičková kapusta s parmazánem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečená růžičková kapusta parmazánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečená růžičková kapusta s parmazánem

Kde najít informace



×