Zapečená růžičková kapusta s parmazánem recept
Pokud nepatříte mezi milovníky růžičkové kapusty, tak po tomto jídle zaručeně změníte názor. Připravte si doma tento skvělý recept, který sklidí úspěch také u milovníků masa.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 50 g strouhanky
- 30 g mandlových plátků
- 1 kg růžičkové kapusty
- 50 g mandlového másla
- 3 lžíce oleje
- 50 g parmazánu
- 150 g anglické slaniny
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce citronové štávy
- sůl a pepř podle chuti
- máslo na vymazání pekáče
Způsob přípravy
Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme, následně je povaříme ve vroucí vodě přibližně 5 min.
Rozehřejte pánev a přidejte olej a mandlové máslo, přidejte anglickou slaninu a plátky mandlí. Přidáme kapustičky a opékáme necelých 5 minut. Vše zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Pánev sejměte z ohně a vmíchejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu.
Hotovou směs dáme do vymazané zapékací mísy a rovnoměrně posypeme směsí strouhanky se strouhaného parmazánu. Vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a odkryté pečeme dalších 5 až 10 minut, aby parmezán se strouhankou lehce zezlátl.