Zapečený baklažán recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Zapečený baklažán je zeleninové jídlo hodící se i pro vegetariány. A když použijete kukuřičnou nebo pohankovou mouku, můžete ho nabídnout i těm, co nesnáší lepek.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 baklažán
  • 2 malá rajčata
  • 100 g goudy
  • 3 lžíce másla
  • 2 vejce
  • 100 ml sladké smetany
  • hladká mouka
  • sůl
  • zelená petržel
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Baklažán oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Na pánvi je pak v trošce vody a se špetkou soli krátce podusíme. Po chvíii do pánve přidáme na plátky nakrájená rajčata a dál směs dusíme, až zelenina změkne.

Když se voda vydusí, přidáme jednu lžíci másla, lžičku mouky a za stálého míchání vše krátce osmahneme. Pánev odstavíme z plotny a do směsi vmícháme nastrouhaný sýr a nasekanou zelenou petržel.

Směs promícháme a podle chuti opepříme. Zapékací misku vymažeme máslem a připravenou směs do ní rozprostřeme. Pak ji zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali obě vejce. Nakonec na povrch přidáme zbylé kousky másla a vše v předehřáté troubě zapečeme dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečený baklažán recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zapečený baklažán.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečený baklažán .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečený baklažán

Kde najít informace



×