recepty

Zapečený květák s bramborem


Zapečený květák s bramborem a sýrem je krásně voňavé a chutné jídlo třeba i pro vegetariány. Obejde se bez masa, ale pokud chcete, můžete ke květáku klidně přidat i nakrájenou libovou šunku...
(celý recept)

Zapečený květák s bramborem a sýrem je krásně voňavé a chutné jídlo třeba i pro vegetariány. Obejde se bez masa, ale pokud chcete, můžete ke květáku klidně přidat i nakrájenou libovou šunku....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí2 porce


Ingredience receptu

  • 400 g brambor
  • 300 g květáku
  • 250 ml mléka
  • 1 pórek
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • špetka mleté papriky
  • 3 lžíce másla
  • 80 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce hladké mouky
  • hrst nasekané zelené petrželky

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a uvaříme v osolené vodě. Květák rozebereme na malé růžičky a v jiném hrnci ho uvaříme doměkka.

Ve vyšší pánvičce rozehřejeme máslo a osmahneme na něm pórek nakrájený na drobné kousky, přidáme utřený česnek a mouku a asi minutu za stálého míchání společně orestujeme. Nyní vše zalijeme mlékem, přidáme papriku a petržel a většinu strouhaného sýra. Omáčku důkladně promícháme, opatrně přivedeme k varu a odstavíme z plotny.

Do vymazané zapékací misky pak navršíme brambory, na ně květák, vše zalijeme připravenou omáčkou a posypeme zbytkem strouhaného sýra. V předehřáté troubě pak pokrm pečeme 15 až 25 minut.

Hotové jídlo můžeme servírovat s čerstvou sezónní zeleninou.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zapečený květák s bramborem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečený květák bramborem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečený květák s bramborem

Naši partneři