Zapékané plněné lilky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Krásná barva této zeleniny láká na pohled a lilek má skvělé využití i v kuchyni. Když ho naplníte mletým masem, zeleninou a posypete sýrem, vytvoříte báječný hlavní chod.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 větší lilky
  • 2 rajčata
  • 150 g mletého masa
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce strouhaného sýra
  • ½ plechovky loupaných rajčat
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Lilky umyjeme, zbavíme stopky a podélně rozkrojíme. Stranu řezu nakrojíme křížem a osolíme. Plech vyložíme pečícím papírem, lilky na něj přeneseme, řeznou plochou vzhůru a pečeme v troubě předehřáté na 200°C, přibližně 45 minut, dokud nebude dužina měkká.

Po uplynutí doby pečení lilky vyndáme a dužinu lžící vydlabeme. Necháme přitom asi 1 cm silnou stěnu, aby se lilku nerozpadl. Dužinu nadrobno nakrájíme a dáme do misky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a též nakrájíme nadrobno.

Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli restujeme. Pak do pánve přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, pár minut opékáme a necháme vychladnout. Do pánve přimícháme mleté maso, rajčata, i ta z plechovky a lilkovou dužinu. Směs osolíme, opepříme a naplníme ji do vydlabaných lilků.

Zapékací formu vymažeme tukem, vložíme do ní lilky, posypeme je strouhaným sýrem a zapékáme asi 30 minut v troubě předehřáté na 200°C, dokud nebude sýrová krusta dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapékané plněné lilky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zapékané plněné lilky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zapékané plněné lilky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapékané plněné lilky

Kde najít informace



×