Závitky z hovězího masa recept
Závitky z hovězího masa můžeme podávat s rýží nebo s vařenými brambory. Kdo je na dietě, může si k nim dát čerstvý zeleninový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky hovězího roštěnce
- 2 vejce
- 4 plátky libové slaniny nebo šunky
- plnotučná hořčice
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 červená kapie
- rostlinný olej
- hladká mouka
Způsob přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme a oloupeme. Plátky masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí.
Na hořčici položíme plátek slaniny, polovinu vařeného vejce a kousek červené kapie. Plátek masa smotáme do závitku a upevníme jehlou nebo párátky.
Na vyšší pánvi rozpálíme olej a závitky na něm ze všech stran zprudka opečeme. Pak je podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme 10 až 20 minut. Během této doby je obrátíme.
Když je maso měkké, vyndáme závitky z pánve a masovou šťávu zahustíme trochou mouky. Je-li třeba, přidáme vodu a krátce povaříme do zhoustnutí. Pak vložíme závitky zpět do pánve a můžeme podávat s vybranou přílohou.