Sdílet:

Zbytky pečeného masa recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Zbytky pečeného masa určitě nevyhodíme. Existuje mnoho způsobů, jak s tímto masem připravit vynikající jídlo. Tento recept je jedním z nich. Můžete použít třeba mraženou směs hrášku, mrkve a kukuřice.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • zbytek pečeného masa
  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek mražené zeleninové směsi
  • 100 ml vývaru
  • 1 cibule
  • 1 lžička kari koření
  • sůl
  • olivový olej
  • mletý černý pepř
  • čerstvá zelená petrželka
  • strouhaný parmezán - nemusí být


Způsob přípravy

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme rýži, kari koření, špetku soli, špetku pepře, vše zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a zvolna rýži dusíme do měkka.

Mezitím ve vysoké pánvi dusíme ve vývaru mraženou zeleninu tak dlouho, až se vývar vyvaří a zelenina změkne. Podle potřeby můžeme podlít vodou. Pečené maso zatím nakrájíme na kostičky a zelenou petrželku nadrobno.

Nakonec v pekáči smícháme dušenou rýži se zeleninovou směsí, s nakrájeným masem a s nasekanou petrželí. Podle chuti hotové jídlo okořeníme pepřem a solí a je-li třeba ještě ho prohřejeme.

Strouhaným sýrem posypeme každou porci, pokud to tak máme rádi.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zbytky pečeného masa recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zbytky pečeného masa.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zbytky pečeného masa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zbytky pečeného masa

Kde najít informace



×