Zbytky pečeného masa recept
Zbytky pečeného masa určitě nevyhodíme. Existuje mnoho způsobů, jak s tímto masem připravit vynikající jídlo. Tento recept je jedním z nich. Můžete použít třeba mraženou směs hrášku, mrkve a kukuřice.
(celý recept)
Ingredience receptu
- zbytek pečeného masa
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vody
- 1 hrnek mražené zeleninové směsi
- 100 ml vývaru
- 1 cibule
- 1 lžička kari koření
- sůl
- olivový olej
- mletý černý pepř
- čerstvá zelená petrželka
- strouhaný parmezán - nemusí být
Způsob přípravy
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme rýži, kari koření, špetku soli, špetku pepře, vše zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a zvolna rýži dusíme do měkka.
Mezitím ve vysoké pánvi dusíme ve vývaru mraženou zeleninu tak dlouho, až se vývar vyvaří a zelenina změkne. Podle potřeby můžeme podlít vodou. Pečené maso zatím nakrájíme na kostičky a zelenou petrželku nadrobno.
Nakonec v pekáči smícháme dušenou rýži se zeleninovou směsí, s nakrájeným masem a s nasekanou petrželí. Podle chuti hotové jídlo okořeníme pepřem a solí a je-li třeba ještě ho prohřejeme.
Strouhaným sýrem posypeme každou porci, pokud to tak máme rádi.