Zelené chřestové rizoto je úžasné a také zdravé jídlo. Lahodná chuť zelené zeleniny s dobře připravenou rýží. (celý recept)
Zelené chřestové rizoto je úžasné a také zdravé jídlo. Lahodná chuť zelené zeleniny s dobře připravenou rýží. Můžeme ho podávat jako přílohu, ale klidně i jako plnohodnotné hlavní jídlo.
Chřest oči...
Zelené chřestové rizoto je úžasné a také zdravé jídlo. Lahodná chuť zelené zeleniny s dobře připravenou rýží. Můžeme ho podávat jako přílohu, ale klidně i jako plnohodnotné hlavní jídlo.
Chřest očistíme a nakrájíme na menší kousky. V parní lázni ho vaříme asi 3 minuty, pak ho uložíme do uzavřené nádoby do tepla.
Ve velké hluboké pánvi, kterou lehce vymažeme olejem ve spreji orestujeme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přisypeme rýži a asi 3 minuty ji opékáme za stálého míchání.
Nyní snížíme teplotu, přilijeme víno a přidáme trochu soli a pepře. Když se víno vyvaří, přilijeme do pánve kuřecí vývar. Z stálého promíchávání rýži vaříme asi tak 20 minut, až absorbuje tekutinu.
Do krémového rizota pak přidáme nasekaný špenát, hrášek a chřest a už jen krátce povaříme, aby se zelenina prohřála.
Jednotlivé porce posypeme parmezánem.