Zelené rizoto s chřestem recept
Zelené rizoto s chřestem je varianta, kdy do rýže použijeme jen zelenou zeleninu,a to chřest, hrášek a špenát. Je to zdravé jídlo a má báječnou chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,5 hrnku rýže na rizoto
- 3 hrnky natrhaného čerstvého špenátu
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 300 g čerstvého chřestu
- 1 nadrobno nakrájená střední cibule
- 2 lžičky olivového oleje
- 0,5 hrnku suchého bílého vína
- 4,5 hrnku kuřecího vývaru
- 0,5 lžičky soli
- špetka mletého pepře
- 4 lžíce strouhaného parmezánu
Způsob přípravy
Zelené rizoto s chřestem je varianta, kdy do rýže použijeme jen zelenou zeleninu,a to chřest, hrášek a špenát. Je to zdravé jídlo a má báječnou chuť. Chřest povaříme v parní lázni 2 až 3 minuty a uložíme do tepla. Na malém množství oleje osmahneme cibuli až zesklovatí. Pak přidáme rýži a chvilku restujeme společně s cibulkou. Nyní přidáme sůl, pepř a bílé víno a zvolna vaříme až se tekutina vstřebá.
Teprve teď přidáváme postupně po půl hrnku horký vývar a za stálého míchání vaříme až je rýže měkká. Nakonec přidáme do horké rýže chřest, hrášek a nadrobno nasekaný špenát a už jen krátce podusíme aby se zelenina prohřála. Jednotlivé porce posypeme strouhaným parmezánem.