Zelené rizoto s chřestem je varianta, kdy do rýže použijeme jen zelenou zeleninu,a to chřest, hrášek a špenát. Je to zdravé jídlo a má báječnou chuť. (celý recept)
Zelené rizoto s chřestem je varianta, kdy do rýže použijeme jen zelenou zeleninu,a to chřest, hrášek a špenát. Je to zdravé jídlo a má báječnou chuť.
Chřest povaříme v parní lázni 2 až 3 minuty a ...
Zelené rizoto s chřestem je varianta, kdy do rýže použijeme jen zelenou zeleninu,a to chřest, hrášek a špenát. Je to zdravé jídlo a má báječnou chuť.
Chřest povaříme v parní lázni 2 až 3 minuty a uložíme do tepla.
Na malém množství oleje osmahneme cibuli až zesklovatí. Pak přidáme rýži a chvilku restujeme společně s cibulkou. Nyní přidáme sůl, pepř a bílé víno a zvolna vaříme až se tekutina vstřebá.
Teprve teď přidáváme postupně po půl hrnku horký vývar a za stálého míchání vaříme až je rýže měkká.
Nakonec přidáme do horké rýže chřest, hrášek a nadrobno nasekaný špenát a už jen krátce podusíme aby se zelenina prohřála.
Jednotlivé porce posypeme strouhaným parmezánem.