Zelený salát s ředkvičkami recept
Zelený salát s ředkvičkami je lehký, zdravý a jednoduchý na přípravu. V horkých letních dnech je to ideální jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 ředkviček
- 1/3 hrnku rozdrobeného sýra feta
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 hrnky nakrájeného čerstvého fenyklu
- 1 ledový salát
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/3 hrnku nakrájených mátových lístků
- 1/3 hrnku nakrájené rukoly
Způsob přípravy
Zelený salát s ředkvičkami je lehký, zdravý a jednoduchý na přípravu. V horkých letních dnech je to ideální jídlo. Z ledového salátu odstraníme tužší stonky a zelené listy nakrájíme na malé kousky. Nasypeme je do mísy a přidáme řekvičky nakrájené na tenká kolečka a nakrájené srdíčko fenyklu.
Přidáme mátu a rukolu a vše dobře promícháme. Směs lehce osolíme, opepříme, zalijeme olejem a podle chuti citronovou šťávou. Nakonec salát posypeme nadrobeným sýrem feta a můžeme ho podávat.