Zelený salát s olivami a slaninou je pikantní a rychle připravené jídlo. Můžeme ho podávat jako lehký oběd nebo večeři. (celý recept)
Zelený salát s olivami a slaninou je pikantní a rychle připravené jídlo. Můžeme ho podávat jako lehký oběd nebo večeři.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Na pekáč vymazaný olivovým olejem položíme...
Zelený salát s olivami a slaninou je pikantní a rychle připravené jídlo. Můžeme ho podávat jako lehký oběd nebo večeři.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Na pekáč vymazaný olivovým olejem položíme plátky chleba a po obou stranách je opečeme. Pak chleba vyndáme z trouby a nakrájíme na kostičky.
Zelený salát důkladně omyjeme a necháme okapat. Nakrájíme ho na malé kousky a ve velké míse smícháme s olivami (bez nálevu) a nakrájenými okurkami.
Připravíme si zálivku, smícháním vinného octa s hořčicí, zbytkem olivového oleje a pepře. Vlijeme zálivku do salátu, přidáme nadrobený balkánský sýr a lehce promícháme.
Na pánvičce zprudka nasucho opečeme slaninu nakrájenou na kousky.
Na každou porci salátu položíme plátky slaniny a kostičky opečeného chleba.