recepty

Zelenina na másle s jasmínovou rýží


Lehké jídlo, které vás zasytí a na váze to určitě nepoznáte. Jeho příprava nezabere mnoho času a ocení jej zejména milovníci zeleniny...
(celý recept)

Lehké jídlo, které vás zasytí a na váze to určitě nepoznáte. Jeho příprava nezabere mnoho času a ocení jej zejména milovníci zeleniny....

Ingredience receptu

  • rýže – jasmínová
  • koření – Kari
  • 1 - 2 ks bio cuketa
  • 2 ks bio - velká mrkev
  • 2 ks celerová nať
  • 1 – 2 ks sladká červená bio paprika
  • 1 ks kuchyňská cibule
  • arašídy
  • sůl
  • ředkvičky
  • černý pepř – mletý
  • sušený koriandr
  • čerstvé máslo
  • sušený medvědí česnek

Způsob přípravy

Jasmínovou rýži si nasypeme do mísy a přilijeme studenou vodu. Promícháme a vodu slijeme.

Poté si nalijeme do hrnce vodu, osolíme ji a uvedeme do varu. Přidáme jasmínovou rýži, okořeníme maličko kari kořením a vaříme. Během vaření několikrát promícháme.

Zeleninu si opláchneme a nakrájíme. Na pánev si dáme dva kousky másla a necháme rozehřát. Přisypeme cuketu, mrkev, ředkvičky a zlehka osmahneme. Přilijeme trochu vody a dusíme. Okořeníme.

Později vmícháme červenou papriku, celerovou nať a kuchyňskou cibuli. Přihodíme pár arašídů a promícháme. Zeleninu dusíme, tak dlouho, až bude měkká podle našeho přání.

Rýži slijeme, nandáme na talíř, přidáme zeleninku a můžeme servírovat. Dobrou chuť.


  • Kuchař: Monika K.
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zelenina másle jasmínovou rýží .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelenina na másle s jasmínovou rýží

Naši partneři