Zeleninová mísa pozdního léta je složená z plodů, které stačí jen trochu zpracovat a můžeme si na nich pochutnávat. Výběr může být i trochu jiný než máme my, záleží na tom, jakou zeleninu máme zrovna po ruce. (celý recept)
Zeleninová mísa pozdního léta je složená z plodů, které stačí jen trochu zpracovat a můžeme si na nich pochutnávat. Výběr může být i trochu jiný než máme my, záleží na tom, jakou zeleninu máme zrovna ...
Zeleninová mísa pozdního léta je složená z plodů, které stačí jen trochu zpracovat a můžeme si na nich pochutnávat. Výběr může být i trochu jiný než máme my, záleží na tom, jakou zeleninu máme zrovna po ruce.To samé platí i pro množství jednotlivých druhů. Je to jen na nás.
Cizrnu namočíme do vody den předem a necháme ji v chladu. Několikrát vodu vyměníme.
Čirok propláchneme, posypeme mořskou solí, přidáme snítku koriandru a ponoříme ho do hrnce s vodou.Přidáme trochu vinného octa a necháme ležet v chladu přes noc.
Druhý den cizrnu v nové vodě uvaříme do měkka. S čiroku slijeme vodu a dáme ho do hrnce s trochou soli, plátky citronu a 3 hrnky vody. Vše přivedeme k varu a při střední teplotě vaříme tři čtvrtě hodiny až hodinu.
Po této době by měl být měkký. Podle potřeby můžeme během vaření přidat vodu.
Po odstavení hrnce z plotny z něho odstraníme citrony a koriandr, pak přilijeme kokosové mléko, které zrnka čiroku během chladnutí vstřebají.
Mezitím krátce opražíme kmín nasucho na pánvi. Rajčata a okurku nakrájíme na malé kousky a společně s vychladlou cizrnou, mladým hráškem, nakrájenou mrkví a zrnky čiroku naskládáme do velké mísy.
V malé misce smícháme olivový olej, limetkovou šťávu a špetku soli. Připravenou zeleninu posypeme opraženým kmínem a zalijeme limetkovou zálivkou.
Protože zrnka čiroku neobsahují lepek, můžeme touto letní mísou pohostit i celiaky.