Zeleninové kari se špenátem je velmi pikantní a ocení ho hlavně milovníci pálivých jídel. Podáváme ho nejlépe s dušenou nebo vařenou rýží. (celý recept)
Zeleninové kari se špenátem je velmi pikantní a ocení ho hlavně milovníci pálivých jídel. Podáváme ho nejlépe s dušenou nebo vařenou rýží.
Špenátové listy omyjeme a ve vroucí vodě je po dobu dvou m...
Zeleninové kari se špenátem je velmi pikantní a ocení ho hlavně milovníci pálivých jídel. Podáváme ho nejlépe s dušenou nebo vařenou rýží.
Špenátové listy omyjeme a ve vroucí vodě je po dobu dvou minut spaříme. Pak je znovu opláchneme ve studené vodě, vymačkáme přebytečnou tekutinu a v mixéru je nasekáme nahrubo.
Ve velké pánvi smícháme koriandr, kmín, cizrnu, cibuli a chilli papričky nakrájené na tenké proužky.
Přidáme lžíci olivového oleje a restujeme vše při střední teplotě asi 5 minut.
Nyní přidáme nakrájený lilek, zbývající olej a dalších 10 minut vše dusíme za stálého míchání. Nakonec přidáme špetku soli a nasekaná rajčata. Pánev zakryjeme pokličkou a dalších 15 minut směs dusíme. Nyní by měl být lilek úplně měkký.
Zeleninové chilli odstavíme z plotny, přidáme do něho špenát a znovu ho promícháme.