Zeleninové karbanátky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Zeleninové karbanátky s klobásou můžeme podávat třeba jen s hořčicí a čerstvým chlebem. Nebo k nim uvaříme bramborovou kaši politou máslem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1/2 květáku
  • 1 vepřová klobása
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1 špenátový protlak
  • 150 g eidamu
  • 1 cibule
  • polohrubá mouka
  • strouhanka
  • olivový olej


Způsob přípravy

Květák uvaříme ve slané vodě téměř doměkka. Špenátový protlak rozmrazíme a slijeme z něj přebytečnou tekutinu.

Ve velké míse smícháme nakrájený uvařený květák se špenátem, přidáme vejce, utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou klobásu, nastrouhaný sýr a důkladně vše promícháme.

Směs podle chuti osolíme a zahustíme moukou tak, abychom z ní mohly vytvarovat malé karbanátky. Ty pak ještě lehce obalíme ve strouhance. Ve vysoké pánvi rozpálíme olej a připravené karbanátky na něm osmažíme z obou stran dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zeleninové karbanátky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zeleninové karbanátky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zeleninové karbanátky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zeleninové karbanátky

Kde najít informace



×