Zeleninové karbanátky s klobásou můžeme podávat třeba jen s hořčicí a čerstvým chlebem. Nebo k nim uvaříme bramborovou kaši politou máslem. (celý recept)
Zeleninové karbanátky s klobásou můžeme podávat třeba jen s hořčicí a čerstvým chlebem. Nebo k nim uvaříme bramborovou kaši politou máslem....
Květák uvaříme ve slané vodě téměř doměkka. Špenátový protlak rozmrazíme a slijeme z něj přebytečnou tekutinu.
Ve velké míse smícháme nakrájený uvařený květák se špenátem, přidáme vejce, utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou klobásu, nastrouhaný sýr a důkladně vše promícháme.
Směs podle chuti osolíme a zahustíme moukou tak, abychom z ní mohly vytvarovat malé karbanátky. Ty pak ještě lehce obalíme ve strouhance. Ve vysoké pánvi rozpálíme olej a připravené karbanátky na něm osmažíme z obou stran dozlatova.