Zeleninové karbanátky recept
Zeleninové karbanátky s klobásou můžeme podávat třeba jen s hořčicí a čerstvým chlebem. Nebo k nim uvaříme bramborovou kaši politou máslem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 květáku
- 1 vepřová klobása
- 1 vejce
- sůl
- 1 špenátový protlak
- 150 g eidamu
- 1 cibule
- polohrubá mouka
- strouhanka
- olivový olej
Způsob přípravy
Květák uvaříme ve slané vodě téměř doměkka. Špenátový protlak rozmrazíme a slijeme z něj přebytečnou tekutinu.
Ve velké míse smícháme nakrájený uvařený květák se špenátem, přidáme vejce, utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou klobásu, nastrouhaný sýr a důkladně vše promícháme.
Směs podle chuti osolíme a zahustíme moukou tak, abychom z ní mohly vytvarovat malé karbanátky. Ty pak ještě lehce obalíme ve strouhance. Ve vysoké pánvi rozpálíme olej a připravené karbanátky na něm osmažíme z obou stran dozlatova.