Zeleninové šátečky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí6 porcí

Zeleninové šátečky z listového těsta potěší hlavně milovníky slaných koláčů. Jsou lehké, pikantní a plné zdravé zeleniny.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 100 g celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g listového těsta
  • 30 g anglické slaniny
  • 1 citron
  • 130 ml bílého vína
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • špetka mletého pepře
  • špetka cukru
  • zelená petržel
  • olivový olej


Způsob přípravy

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený pórek. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer, špetku cukru a utřený česnek. Vše podlijeme vínem a dusíme tak dlouho, dokud se víno nevyvaří.

Do hotové zeleninové směsi přidáme nasekanou zelenou petrželku, 2 lžičky citronové šťávy, špetku soli a špetku pepře. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů.

Listové těsto rozválíme a vykrájíme z něho čtverce asi 14 x 14 cm. Do středu každého čtverce položíme náplň a těsto přehneme do tvaru trojúhelníku. Okraje pevně stiskneme a šátečky rozložíme na plech vymazaný olejem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme 15 až 25 minut dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zeleninové šátečky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zeleninové šátečky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zeleninové šátečky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zeleninové šátečky

Kde najít informace



×