Zeleninový aspik s vejci je pikantní pohoštění k pivu nebo k vínu. Hodí se i jako předkrm u slavnostního oběda. Zeleninová směs naložená v sladkokyselém nálevu bude pro tento recept nejlepší. (celý recept)
Zeleninový aspik s vejci je pikantní pohoštění k pivu nebo k vínu. Hodí se i jako předkrm u slavnostního oběda. Zeleninová směs naložená v sladkokyselém nálevu bude pro tento recept nejlepší....
V hrnci svaříme vodu s nálevem ze zeleniny, přidáme worcesterovou a sojovou omáčku, špetku soli a necháme vše vychladnout. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo a zeleninu i šunku nakrájíme nadrobno.
Do vychladlého nálevu rozmícháme želatinu a necháme ji nabobtnat. Pak do něj přidáme nakrájenou zeleninu, šunku, nakrájená vejce a majonézu. Všechno dobře promícháme, nalijeme do formy a necháme alespoň hodinu v ledničce tuhnout.