Zeleninový bujon v prášku recept
Připravte si doma zdravý bujon do polévky. Postačí vám k tomu zbytky kořenové zeleniny co doma najdete. Můžete ale použít i mrkvovou nať, listy z ředkviček a kedluben, nebo také košťály.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g cibule,
- 50 g pórku,
- 150 g mrkve,
- 150 g celeru,
- 300 g rajčat,
- 1/2 svazku petrželové nati,
- 100 g soli
Způsob přípravy
Zeleninu důkladně opláchněte ale neloupejte. Zeleninu osušte a vložte do mixéru a rozsekejte na jemnou směs.
Směs vyjměte z robota a vmíchejte do ni všechnu sůl. Připravte si plech na pečení a vyložte ho pečícím papírem. Potřete papír směsí a vložte do trouby a nechte po dobu 8 hodin sušit při 75 stupních. Jedenkrát za hodinu troubu krátce vyvětrejte, ať může odejít vlhkost.
Po usušení směs ještě jednou rozmixujte v robotu.