Nabídka
Přidej
recepty

Zeleninový nákyp


Zeleninový nákyp je syté jídlo nejen pro ty, co nemusí mít maso každý den. A vegetariáni si obzvlášť pochutnají.
(celý recept)

Zeleninový nákyp je syté jídlo nejen pro ty, co nemusí mít maso každý den. A vegetariáni si obzvlášť pochutnají....

Ingredience receptu

  • 1 cibule
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • rostlinný olej
  • 250 g zeleninové směsi (třeba mražené)
  • 4 vejce
  • bešamelová omáčka:
  • 250 ml mléka
  • 3 lžíce mouky
  • 2 lžíce másla
  • strouhaný muškátový oříšek
  • sůl

Způsob přípravy

Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku. Na másle usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a zvolna vaříme do zhoustnutí. Pak omáčku podle chuti osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a už jen necháme přejít varem.

Na másle krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme zeleninu, osolíme a krátce ji podusíme. Je-li třeba, podlijeme trochu vodou, kterou ale necháme vydusit. Mezitím si pečící troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Dušenou zeleninu nyní zalijeme připraveným bešamelem, přidáme strouhaný sýr a rozšlehané žloutky. Vše dobře promícháme. Nakonec do směsi opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Zapékací mísu vymažeme olejem a připravenou zeleninovou směs do ní nalijeme tak, aby zaplnila 2/3 nádoby. Nákyp totiž při pečení trochu nabyde.

Zeleninový nákyp pak pečeme v předehřáté troubě 30 až 40 minut dozlatova.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zeleninový nákyp.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zeleninový nákyp .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zeleninový nákyp

Naši partneři