Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku. Na másle usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a zvolna vaříme do zhoustnutí. Pak omáčku podle chuti osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a už jen necháme přejít varem.
Na másle krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme zeleninu, osolíme a krátce ji podusíme. Je-li třeba, podlijeme trochu vodou, kterou ale necháme vydusit. Mezitím si pečící troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Dušenou zeleninu nyní zalijeme připraveným bešamelem, přidáme strouhaný sýr a rozšlehané žloutky. Vše dobře promícháme. Nakonec do směsi opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Zapékací mísu vymažeme olejem a připravenou zeleninovou směs do ní nalijeme tak, aby zaplnila 2/3 nádoby. Nákyp totiž při pečení trochu nabyde.
Zeleninový nákyp pak pečeme v předehřáté troubě 30 až 40 minut dozlatova.