recepty

Zeleninový nákyp


Zeleninový nákyp je skvělé zeleninové jídlo. Nejlepší bude, když použijeme čerstvou sezónní zeleninu...
(celý recept)

Zeleninový nákyp je skvělé zeleninové jídlo. Nejlepší bude, když použijeme čerstvou sezónní zeleninu....

Ingredience receptu

  • bešamel:
  • 250 ml mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • zelená petržel
  • mořská sůl
  • ostatní:
  • 50 g eidamu
  • 100 g mrkve
  • 100 g hrášku
  • 50 g kukuřice
  • 4 vejce
  • 1 lžíci másla
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve vyšší pánvi z hladké mouky a oleje usmažíme světlou jíšku. Pak přidáme mléko a za stálého míchání omáčku povaříme, až zhoustne. Okořeníme ji muškátovým oříškem, špetkou soli a nadrobno nasekanou petrželkou. Povaříme už jen krátce a odstavíme z plotny.

Mrkev nakrájíme na kostičky a společně s nadrobno nakrájenou cibulí, kukuřicí a hráškem ji osmahneme na másle. Podle chuti směs osolíme, opepříme a pod pokličku podusíme až částečně změkne.

Nyní zeleninu smícháme s bešamelem, přidáme nastrouhaný sýr, žloutky a tuhý sníh z bílků. Přendáme vše do máslem vymazané zapékací mísy tak, aby byla zaplněná ze dvou třetin. V předehřáté troubě zeleninu pečeme asi půl hodiny, až se zbarví dozlatova.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zeleninový nákyp.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zeleninový nákyp .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zeleninový nákyp

Naši partneři