Zeleninový nákyp recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí2 porce

Zeleninový nákyp je skvělé zeleninové jídlo. Nejlepší bude, když použijeme čerstvou sezónní zeleninu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • bešamel:
  • 250 ml mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • zelená petržel
  • mořská sůl
  • ostatní:
  • 50 g eidamu
  • 100 g mrkve
  • 100 g hrášku
  • 50 g kukuřice
  • 4 vejce
  • 1 lžíci másla
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve vyšší pánvi z hladké mouky a oleje usmažíme světlou jíšku. Pak přidáme mléko a za stálého míchání omáčku povaříme, až zhoustne. Okořeníme ji muškátovým oříškem, špetkou soli a nadrobno nasekanou petrželkou. Povaříme už jen krátce a odstavíme z plotny.

Mrkev nakrájíme na kostičky a společně s nadrobno nakrájenou cibulí, kukuřicí a hráškem ji osmahneme na másle. Podle chuti směs osolíme, opepříme a pod pokličku podusíme až částečně změkne.

Nyní zeleninu smícháme s bešamelem, přidáme nastrouhaný sýr, žloutky a tuhý sníh z bílků. Přendáme vše do máslem vymazané zapékací mísy tak, aby byla zaplněná ze dvou třetin. V předehřáté troubě zeleninu pečeme asi půl hodiny, až se zbarví dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zeleninový nákyp recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zeleninový nákyp.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zeleninový nákyp .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zeleninový nákyp

Kde najít informace



×